Ева Паунова представи Варна, Европейска младежка столица 2017, по покана на Европейския Младежки Форум

В сряда, 6 май, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова взе участие в дебат на високо равнище на тема „Младежта и градът“, част от фестивала на Европейския Младежки Форум Yo!Fest. По време на дискусията, в която се включиха кметове на градове избрани за Европейска младежка столица, г-жа Паунова представи дейностите на Варна в областта на младежките проекти и политики. „Варна е град на иновациите, на доброволчеството, на културата – на младото динамично поколение на България и Европа, и не случайно спечели титлата ЕМС2017“, коментира Паунова.

Дебатът на тема „Младежта и градът“ даде възможност на кметовете на Брага (ЕМС 2012), Тесалоники (ЕМС 2014), Клуж-Напока (ЕМС 2015) да споделят своите виждания от ползите, в които се изразява титлата „Европейска младежка столица“. Те подчертаха важността от това младите хора да участват активно в градската среда и да бъдат полезни със своите идеи и иновативни решения. В тази връзка, Ева Паунова изрази подкрепата си за Варна, която спечели титлата за 2017 година. „Във Варна ентусиазмът, дейността, енергията на новото поколение наистина се усещат. Убедена съм, че като ЕМС, най-динамичният български град ще има още повече възможности да развие многостранните си програми за културна, социална, политическа и икономическа активност.“ Българският евродепутат от Варна Емил Радев също коментира, че „от години градът има ясна визия и залага на амбициозни проекти, насочени към развитие на иновациите и насърчаване на предприемаческия дух, най-вече сред младите.“

Yo!Fest се състоя в рамките на Европейската седмица на младежта от 3 до 10 май. Темата на Седмицата е „Отключване на потенциала на младите хора: участие на младежите в трудовия живот и в обществото като цяло“. Освен с участието си в Yo!Fest, Ева Паунова подкрепи инициативата и ставайки един от посланиците на Европейската Мрежа за Предприемаческо Образование EE-HUB, която беше представена на 5 май в Брюксел.