Евродепутатът Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП) ще вземе участие в кръгла маса на тема „Бизнесът и институциите в подкрепа на младежката заетост“

Евродепутатът Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП) ще вземе участие в кръгла маса на тема „Бизнесът и институциите в подкрепа на младежката заетост“

В сряда, 8 април 2015 г., между 9.00 и 12.30 ч. евродепутатът Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП) ще посети фабриката на Нестле в град София. Посещението ще се проведе в рамките на инициативата „Алианс за младежта“ (Alliance for YOUth), която има за цел да се справи с младежката безработица в Европа. В нея са включени 200 компании, които се ангажират да създадат над 100 000 работни места за младите хора през следващите години.

Програмата на визитата включва посещение на фабриката на Нестле за шоколадови продукти и бисквити в София, където евродепутатът ще се запознае със стажанти, започнали работата по „Алианс за младежта“, както и представяне на напредъка на партньорите в рамките на инициативата.

В 11.00 ч. Ева Паунова ще вземе участие в кръгла маса на тема „Бизнесът и институциите в подкрепа на младежката заетост“, последвана от медиа брифинг. В кръглата маса участие ще вземат още Гълъб Донев, зам.-министър на труда и социалната политика, Ваня Кастрева, зам.-министър на Образованието и науката, Стоян Янев, Изпълнителен Директор на Българска агенция за инвестиции, представители на Нестле.

Ева Паунова подкрепя „Алианс за младежта“ от самото му начало. На 18 септември 2014 г. тя участва в събитие във Веве, Швейцария, посветено на инициативата, а на 24 септември 2014 г. се включи в представянето й в София. На 2 юни 2015 г. в Европейския парламент предстои да бъде направена презентация на резултатите от инциативата.