Евродепутатът Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП) и изпълнителният директор на глобалната мрежа Teach For All Уенди Коп планират инициатива на тема иновациите в образованието

В петък, 28 октомври 2016 г., евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова проведе работна среща с изпълнителния директор и съосновател на глобалната мрежа Teach For All Уенди Коп. Двете обсъдиха идеи за сътрудничество с цел подобряване и иновиране на образованието в България и Европа. В рамките на срещата се роди идеята евродепутатът и Teach For All да организират конференция и кампания на европейско ниво, която да промотира иновациите в образованието.

„В Европа и целия свят съществуват множество проекти, които създават и обобщават иновациите в образованието. Важно е да създадем платформа, която да ги промотира на европейско ниво, за да може да се катализира прилагането им на локално ниво в държавите членки на ЕС като България и регионите на Съюза“, заяви Паунова. По време на срещата тя представи пред Уенди Коп основните акценти от първия годишен доклад на Образование България 2030 – организация, инициирана от Паунова, с цел подобряване на достъпа до качествено образование за всички българи.

Срещата, в която се включи Евгения Пеева, изпълнителен директор на Teach for Bulgaria и програмата „Заедно в час“, се проведе непосредствено преди старта на годишната конференция „Образование 2016“. Ева Паунова е модератор на панел на тема „Образователната система в България – състояние и перспективи“. В конференцията участват президентът и заместник-председател на борда на Фондация “Америка за България” Нанси Шилер, кметът на София Йорданка Фандъкова, зам. министърът на образованието и науката Диян Стаматов, секретарят на президента на Република България за иновационна и здравна политика Анна-Мари Виламовска, изпълнителният директор на Кока Кола – България Светослав Атанасов.

Уенди Коп е най-младият човек и същевременно първата жена получила наградата на университета Принстън, отличието „Удроу Уилсън”, през 2006 година U.S. News и WorldReport наричат Уенди един от най-добрите лидери на Америка, а през 2008г. сп. Тime я посочва за една от стоте най-влиятелни личности в света. Организацията Teach For All има за цел да бъдат подкрепени партньори, които искат да адаптират предлагания от организацията образователен модел в техните държави. Моделът включва набиране на най-добрите млади висшисти/специалисти, които да работят две години като учители в проблемни и бедни училища и които да мотивират и повдигнат духа на учениците в неравностойно положение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *