Евродепутати, вицепремиери, кметът на София и заместник-председател на ЕК дават старт на "Образование България 2030" (ОБ2030)

Заместник-председателят на Европейската комисия Юрки Катайнен, отговарящ за работните места, растежа, инвестициите и конкурентоспособността ще даде официален старт на инициативата „Образование България 2030“ (ОБ2030). Нейни инициатори са български политици с опит в Европейския парламент – евродепутатите Ева Паунова, Георги Пирински, Филиз Хюсменова, Светослав Малинов и заместник-министър председателите Ивайло Калфин и Томислав Дончев (потвърдили присъствие), както и Владко Панайотов и Емил Стоянов. В събитието ще участва и кметът на Столична община Йорданка Фандъкова.

ОБ2030 е неформално обединение от активни организации и личности, всяка от които допринася през своята дейност за качествена промяна в образованието. Нашата визия е до 2030 г. българското образование да осигурява равен достъп до възможности за развитие и обучение в крак с 21 век за младите хора в България.

Събитието ще се състои на 16 април 2015 г. от 16.30 часа в Заседателна зала 1 на Ректората на Софийски университет. В него участие ще вземат представители на неправителствени организации, български и международни компании, университети и медии с демонстриран ангажимент към подобряването на образованието, икономиката и качеството на живот в България. Част от вече приобщените към инициативата съмишленици включват УНИЦЕФ, Фондация „Заедно в час“, Хюлет-Пакард, Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ), Junior Achievement, Софтуерен университет и др.

* Регистрацията за представители на медиите започва в 16.00 часа, тъй като събитето ще започне точно в 16.30 часа.