Ева Паунова се включи в голямото българско хоро на Гранд плас в Брюксел

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова се включи в голямото българско хоро, което се изви в центъра на белгийската столица в събота, 25 април 2015г. Събитието се провежда за трета поредна годна в Брюксел под патронажа на заместник-председателя на Европейската комисия Кристалина Георгиева.  Тази година то съвпада с 10-годишнината от подписването на договора за присъединяване на България към ЕС.


Според евродепутата Ева Паунова, голямото хоро е една чудесна инициатива, която не само сплотява българската общност в Белгия, но също така представя богата ни култура в един от най-интернационалните градове в света. „Можем да се гордеем с традициите и обичаите си – не случайно голямото българско хоро се превърна в голямо международно хоро. Българските танци приобщават хората, вдъхновяват ги със своята красота и сила“, коментира евродепутатът. В  хорото се включиха професионалните танцьори от българския ансамбъл за народни танци „Ботевград“.


Преди събитието, г-жа Паунова и заместник-председателят на Европейската комисия Кристалина Георгиева се срещнаха с представители на кметството и Карин Лалю, зам. кмет по културата. На срещата присъстваха още българският посланик Веселин Вълканов, зам. министърът на културата Бони Петрунова, посланикът на Албания Жанина Албаниан и комисарят на регион Брюксел Алан Хътчинсън. Срещата се състоя по повод фестивала за балканска музика и изкуство Balkan Trafiк.