Ева Паунова участва във Федералната асамблея на „Международното европейско движение" в Рига

Заместник-председателят на „Международното европейско движение“ (EMI) и евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова взе участие във Федералната асамблея на Движението, провела се в Националния парламент на Латвия в град Рига. „Международното европейско движение“ е най-голямата европейска неправителствена организация, в която членуват 39 национални съвета и 33 международни асоциации.

В рамките на срещата евродепутатът председателства работна група на тема „Работни места, конкурентноспособност и устоичив растеж“. Групата определи три ключови елемента, необходими за постигането на повече растеж и работни места, както и по-успешно представяне на Европа на световния пазар. Това са завършването на Единния цифров пазар, справянето с младежката безработица и набавянето на инвестиции в ЕС.

На срещата, на която бе избран и новият генерален секретар на EMI Петрос Фасулас, присъстваха още председателят на Движението – немският евродепутат Йо Лайнен и латвийският парламентарен секретар по европейските въпроси Занда Калниня-Лукашевица. На 8 април 2015 г. Ева Паунова и българският клон на EMI организираха дискусия в Информационното бюро на ЕП в София на тема „България, която искаме да имаме в Европа”.