Ева Паунова се включи в Глобалния форум на жените лидери в София

„Ярко изявени жени лидери биха помогнали дамите в политиката и бизнеса да наберат увереност, да бъдат окуражени и по този начин да достигнат своите цели и визия. За това работим и заедно със Съвета на жените в бизнеса, като нашите инициативи целят не само да дадат възможности за професионална реализация, но и за изграждането на необходимите качества и мениджърски способности.“ Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова, която се включи в откриването на Глобалния форум на жените лидери на 19 май 2016г. в София, организиран от Съвета на жените в бизнеса.

Паунова напомни, че все още съществуват реални разлики между половете при заплащането: „Едва 7% от жените предоговарят заплащането си, за разлика от 57% от мъжете. Това е ясен пример, че овластяването на жените често зависи от самите тях.“

В конференцията се включиха Боряна Манолова, председател на Съвета на жените в бизнеса, Меглена Кунева, заместник министър-председател на България и министър на образованието и науката, Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството, Теменужка Петкова, министър на енергетиката, Десислава Танева, министър на земеделието и храните, както и Мария Спираки, евродепутат от ЕНП, и други изявени жени лидери. Форумът събра представители от сферите на политиката, бизнеса, културата, технологиите и неправителствения сектор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *