Читателите на “Политико" гласуваха за включването на Ева Паунова сред най-влиятелните евродепутати

Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова беше избрана в специално онлайн гласуване от читателите на европейското издание “Политико” за един от тези, които трябва да попаднат в класацията Топ 40 на най-влиятелните евродепутати. Целта на подреждането е да покаже кои представители в Европейския парламент задават водещите теми и посоката в европейските дебати и имат най-голямо влияние в политическия живот в институцията, но и в по-широк европейски мащаб.

Първоначално “Политико”, една от най-четените брюкселски медии, публикува класацията, в която не попадаше нито един български представител. След като в изданието са постъпили множество въпроси за критериите при подредбата и коментари доколко точно и обективно е измерването на влиянието на депутатите в Европейския парламент, от редакцията са решили да дадат думата на своите читатели. Те имаха възможност да избират кого биха включили в класацията от допълнителни 25 имена. В гласуването Ева Паунова беше подкрепена от най-много читатели, като в списъка се открояваха още имената на бившите еврокомисари Вивиан Рединг (Люксембург, ЕНП), Антонио Таяни ( Италия, ЕНП) и Данута Хюбнер (Полша, ЕНП).

В коментара си за гласуването на своите читатели, редакторите на “Политико” посочват, че г-жа Паунова, освен един от най-младите членове на Европарламента и групата на ЕНП, има безспорни качества, които са й отреждали места и в други престижни класации в това число и “Политико 28“– селекция на най-влиятелните европейци от всяка държава-членка през 2015 г. Според тях българката може да бъде част от новото поколение лидери, които да променят имиджа на групата на Европейската народна партия, възприемана често за мъжки клуб. Паунова е бъдещето, заключват още редакторите на “Политико”, след като тя беше избрана от читателите им за един от най-влиятелните депутати в Европейския парламент.

„Политико“ е много влиятелно политическо издание, което излиза в САЩ и в Брюксел.

Повече за читателската класация на „Политико“ четете на английски тук: http://goo.gl/ODu487