Ева Паунова: Казанлък се развива с бързи темпове, благодарение на успешното усвояване на европейски средства

„Казанлък мигновенно впечатлява с европейския си облик и отличното си градско устройство. Промяната е видна – градът се развива с бързи темпове, благодарение на успешното усвояване на европейски средства.“ Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова по време на работна среща с кмета на община Казанлък Галина Стоянова, провела се в петък, 11 септември 2015г.

 

Г-жа Стояновапредстави пред българския евродепутат отчет за дейностите на общината. Над 109 млн. лв. безвъзмездни европейски средства са вложени за изпълнението на европейски проекти. За следващия програмен период са разработени 35 проекта на стойност близо 33 млн. лв. по ОП „Региони в растеж“, от които над 19 млн. лв. вече са гарантирани.

 

Радвам се, че образователната инфраструктура е застъпена в програмите в града, сподели Паунова, за която качественото образование е важен приоритет. По време на посещението си в Казанлък евродепутатът ще проведе среща и с служителите и ръководството на фирма НИКДИМ ЕООД. Основна дейност на фирмата е дизайн, конструкция и продажба на електроапаратура.