Ева Паунова: Казанлък развива конкурентноспособен бизнес на международно ниво

„Ниските нива на безработица в града се дължат на предприятия, развили се на европейско и международно ниво“. Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова по време на работно посещение във фирма НИКДИМ ЕООД – Казанлък. В срещата, провела се в петък, 11 септември 2015 г., участие взе и кметът на община Казанлък Галина Стоянова.
Успехът на компанията се дължи на гъвкавост, постоянство, ясна стратегия и подготовката на специализирани кадри. Радвам се да видя, че толкова млади хора са намерили професионална реализация в нея, отбеляза Ева Паунова. Управителят на НИКДИМ ЕООД г-жа Карабаджакова сподели, че е необходимо ежедневно да се правят инвестиции, за да се осигури конкурентоспособността на компанията. Фирмата спонсорира обучението на млади хора, за да създаде необходимите кадри и да осигури приемственост между персонала.

 

НИКДИМ ЕООД е единственото предприятие на Балканите за дизайн, конструкция и продажба на електроапаратура за ниско и средно напрежение. То работи съвместно с Изпълнителната агенция за малки и средни предприятия (ИАМСП). В тази връзка г-жа Паунова, която си сътрудничи с ИАМСП, сподели плановете на Агенцията да открие свой офис и в района на Стара Загора. В края на месец август 2015 г. Паунова и Агенцията официално представиха служителите на ИАМСП в Бургас и Варна.