Ева Паунова: Инвестицията в детски заведения е инвестиция в нашето бъдеще

В събота, 20ти септември, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова присъства на откриването на детска градина и ясла в Стара Загора.

 

Евродепутатът посочи, че потенциалът за развитие на децата се определя още в най-ранна възраст и в този смисъл е важно да им бъдат предоставени възможно най-добрата грижа и образование – още от ниво ясла и детска градина. „Ако са отгледани с грижа и подходящ подход, децата ще станат коренът на едно проспериращо, мотивирано бъдещо поколение.“

 

Това заяви г-жа Паунова след откриването на детска градина „Патиланско царство“. Тя допълни, че „само едно такова поколение може да се изправи срещу трудностите на новото време, което означава, че развитието на ранното обучение означава и развитие на обществото като цяло“. Две детски градини, както и детската ясла „Маргаритка“, също изцяло обновена, днес отново отвориха вратите си за най-малките.

 

Темата за образованието е един от основните приоритети за Ева Паунова в дейността й като евродепутат. Тя напомни, че европейската солидарност ни помага да предоставяме по-добри условия и по-качествена база в детските заведения. „Европа осъзнава, че най-важната инвестиция и най-ценният капитал за нашите деца. За това Европейският съюз подкрепя проекти, които целят да повишат стандарта на обучение и да предоставят устойчива среда за развитие на младите.“

 

На откриването на детска градина „Патиланско царство“ и дестка ясла „Маргаритка“ присъстваха също заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов, кметът на Стара Загора Живко Тодоров, водачът на листата на ГЕРБ в Стара Загора Лиляна Павлова и кандидати за народни представители. Събитията се състояха след откриването на информационния офис на Ева Паунова в Стара Загора по-рано същия ден.