Ева Паунова: В Стара Загора създаваме не просто европейски информационен офис, а инкубатор на идеи

20 септември 2014 г.

В събота, 20-ти септември, в Стара Загора евродепутатът от  ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова откри своя първи европейски информационен офис. „Надявам се, че офисът ми не само ще предостави информация за работата на европейските институции и моята дейност в Европейския парламент, но и че той ще се превърне в един инкубатор на идеи“, заяви тя.

Откривайки своя офис в Стара Загора, където бившият евродепутат Илиана Иванова също е имала представителство, Ева Паунова отбеляза важността на приемствеността в работата. Тя също посочи, че ще е активна не само в региона, но и в цялата страна: „Радвам се да съм част от екипа на ГЕРБ, който залага на професионализма, на отборната игра навсякъде в България.“

Председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов също наблегна на колективния подход. Той отбеляза, че „различните кръгове в партията изглеждат като тези от Олимпийските игри – те се преплитат. С това ние показваме, че ГЕРБ е не просто партия, а кауза за добро управление.“  Цветан Цветанов,  заместник-председател на партията, допълни, че по този начин се изгражда партньорство между всички общини. Евродепутатите играят важна роля в този процес – те са „не просто чиновници на европейския съюз, а дейни политици, които работят и за регионите“.

На събитието присъстваха още Живко Тодоров, кмет на Стара Загора и координатор на ГЕРБ за старозагорска област, както и водачът на листата за Стара Загора Лиляна Иванова, водачът на листата за Сливен Десислава Танева, кметът на Казанлък Галина Стоянова, кметът на Раднево д-р Юлиан Илчев и кметът на Мъглиж Господин Господинов.

Първият европейски информационен офис на Ева Паунова се намира на адрес бул. Митрополит Методий Кутев 5 и ще е отворен за вас всеки делничен ден от 9 до 18 ч.

Ева Паунова е член в Комисията по вътрешен пазар и защита на потребителите и единственият български представител в Комисията по икономически и парични въпроси на ЕП. Тя също е част от Делегацията за връзки с Китайската народна република и на Делегацията за връзки с Америка. Основните й приоритети са образование, дигитален пазар и развитие на малкия и среден бизнес.