Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП): Социалните мрежи и електронното управление са новите инструменти на младежкото участие в обществения живот

 

„Сред ключовите фактори за успех в условията на съвременната дигитална реалност е използването на новите социални медии, защото те не са приковани от ограниченията, присъщи на традиционните мрежи, а предоставят една открита сцена за диалог между политици и граждани. Те са най-прекият път към това да изразим своята гражданска позиция и най лесният начин да следим работата на политиците и да задаваме въпросите си към тях“.

 

Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова по време на среща-дискусия на тема „Младежкото участие в обществения живот в ЕС“, организирана съвместно с клуб „Технологично развитие“. В срещата, която се проведе в офиса на ПП ГЕРБ в Бургас, участие взе и председателя на клуба Любомир Йорданов. Темата е приоритетна за евродепутата в качеството й на заместник-председател на организацията „Международно европейско движение“ (European Movement International – EMI), която е най-голямата организация на асоциации и граждански общества в Европа.

 

Други елементи във фокуса на дискусията бяха електронното дистанционно гласуване и участието в неправителствени организации. Участниците в срещата се обединиха около тезата, че въвеждането на електронно гласуване несъмнено би се отразило положително на изборната активност най-вече на младите. Участието в организации повишава успеваемостаа на идеите. Като пример Ева Паунова посочи инциативата на политици с европейски опит Образование България 2030, която само за няколко месеца събра над 50 съмишленици.