Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП): Бизнесът в Бургас ще получава експертна информация за реализирането на идеи, намиране на финансиране и връзка с предприятия в страната и целия свят

„Стартирахме пилотно в Бургас, тъй като градът е подготвен – има работещ Бизнес инкубатор, непрекъснато развиваща се бизнес среда и екип от професионалисти на общинско ниво. Бизнесът в града и региона ще може да получава експертна и актуална информация за реализирането на бизнес идеи, намиране на финансиране и връзка с предприятия в страната и целия свят.“

Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова по време на конференцията „Възможности за насърчаване на малкия и среден бизнес в Бургас“. Участие в нея взеха кметът на Бургас Димитър Николов и изпълнителният директор на Изпълнителната агенция за подпомагане на малките и средни предприятия (ИАПМСП) Мариета Захариева и представители на бизнеса от региона. Срещата се проведе в четвъртък, 27 август 2015 г., в сградата на Бизнес инкубатор – Бургас. В нея участие взе и евродепутатът и ръководител на българската делегация на в Групата на ЕНП в ЕП Мария Габриел.

Офисът в местния бизнес инкубатор ще обслужва местните малки и средни компании в Бургас, които са около 16 000, заяви кметът на Бургас Димитър Николов. Според него фирмите не са добре информирани какви възможности има по оперативните програми за реализиране на проекти и финансиране, което сега ще се промени. Търговските представители на България зад граница след като подадат информация към ИАПМСП чуждите фирми и за нуждите като стоки, продукти, услуги или поддоставчици, които се търсят в България, вече ще се разпраща на регионалните представители. От своя страна регионалният офис на агенцията ще я изпраща веднага и директно на фирмите, обясни Захариева.

По време на срещата бе представен регионалния ръководител на ИАПМСП Тодор Илиев. В петък, 28 август 2015 г., предстои представянето на служителя на ИАПМСП в град Варна. което освен Ева Паунова, участие ще вземе и кметът на града Иван Портних.