Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП): Иновациите ще доведат по-голям растеж, по-качествени услуги и по-голяма конкурентоспособност

Създаването на нови правила, регулиращи иновативните онлайн платформи в дигиталната ера, е неизбежно, но само след внимателен анализ на вече съществуващата регулаторна рамка. Подкрепата за сектора на иновациите е изключително важна, тъй като иновациите означават по-голям растеж, по-качествени услуги, по-голяма конкурентоспособност.

Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова, която беше един от основните говорители на Годишното събрание на Европейската асоциация на телекомуникационните оператори (ETNO). Тя откри панела на конференцията, посветен на политики, регулиращи дейността на онлайн-платформите. Събранието, провеждащо се за първи път в България, се състоя в петък, 6 ноември 2015 г., в София.

Едно от най-големите предимства на Европа е нашата традиционна индустрия. „Интернет на нещата (Internet of Things – IoT)“ има потенциала да преобрази традиционната промишленост и има да донесе допълнителен растеж за икономиката на Съюза. Само в Европа общата стойност на Интернет на нещата до 2020 г. ще достигне 330 млрд. евро.

Сред останалите говорители на срещата бяха заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов, директорът на Дирекция „Електронни съобщителни мрежи и услуги” на Европейска комисия Антъни Уилън и представители на компании от телекомуникационния сектор.

ETNOe най-голямата организация на телекомуникационните компании в Европа и е сред създателите на основни политики в областта на комуникациите. Компаниите в ETNO са сред основните инвеститори в иновативни и висококачествени електронни съобщителни платформи и услуги, които са основните двигатели зад широколентовия достъп и разрастването му в Европа.