Ева Паунова посрещна в Брюксел студенти от Американския университет в България

„Найважната стъпка в подобряването на образователната система не се състои в преразглеждането на закони, а в промяната на начина на мислене и възгледите относно обучението като цяло“. Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова по време на среща със студенти от Американския университет в България, която се проведе в сряда, 4 ноември 2015 г. в Европейския парламент. Събитието се състоя в рамките на посещение на студентите в Брюксел. По време на срещата участниците проведоха дискусия и се запознаха с дейностите на евродепутата.

Една от основните теми на дебата беше образованието, като бяха обсъдени инициативата „Образование България 2030″, електронното и дистанционно образование, стажовете като първа стъпка в кариерата. Ева Паунова подчерта, че от изключителна важност за всеки човек е да развива умения като способността да комуникираме ефективно, уменията за работа в екип, приоритизирането на задачи.

„В днешно време, много компании ценят по подобен начин дипломите за завършено образование и натрупаните извън класната стая умения.“ Българският евродепутат добави, че новият икономически модел на ЕС, базиран на дигиталните технологии и иновациите, изисква младите хора да бъдат да бъдат креативни, адаптивни и уверени в своите възможности.

Американският университет в България е един от най престижните университети в България. Завършилите АУБ се радват на успешна професионална реализация и често са сред лидерите от регионален или дори световен мащаб. Обучението в университета се провежда на английски език, а студентите са граждани на повече от 40 различни страни.