Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП) дискутира дигиталната революция на конфернция в Берлин с Ханс-Герт Пьотеринг

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова беше поканена от немската фондация “Конрад Аденауер” да председателства кръгла маса с водещи експерти от Бундестага, международни НПО и дигиталния бизнес сектор. Срещата на тема „Дигитализацията и създаването на благосъстояние“ беше открита от председателя на Европейския парламент между 2007 и 2009 г. и председател на Фондация „Конрад Аденауер” Ханс-Герт Пьотеринг.

“Четвъртата индустриална революция – преминаването от традиционна към дигитална индустрия носи повече производителност и растеж и тя може да допринесе за акумулирането на допълнително благосъстоянието в Европа”, заяви Ева Паунова по време на дебата.

Според нея основният елемент от промяната е добавената стойност, която дигитализацията носи на всяка икономическа активност. Като конкретни примери за добавената стойност на дигитализацията г-жа Паунова посочи събирането и анализа на големи масиви от данни (Big Data). Big Data поддържа в реално време вземането на решения и по този начин оптимизира качеството на производството, енергийната ефективност и сервизното оборудване. „3D печатът позволява по-централизирано производство и намаляване на разходите за транспорт и работна ръка“, допълни тя.

По време на кръглата маса Ева Паунова говори и за новите възможности, които дигиталният свят предлага. “Виртуалната реалност може да се използва за иновативни обучения на работниците или за увеличаване на продажбите на компаниите чрез предоставяне на по-добри демонстрации на продукти и информация в реално време на клиентите”, каза евродепутатът.