Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП): 570 000 граждани се учиха да програмират в рамките на Европейската седмица на програмирането 2015 г.

„Третото издание на Европейската седмица на програмирането, провело се през октомври 2015 г., бе най-успешното до момента. В рамките на инициативата 570 000 граждани на страни в Европа и други континенти участваха в обучения за програмисти. Най-добрата новина е, че броят на участниците е почти три пъти по-голям в сравнение с предходната година.“ Това коментира евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова по повод провелата се между 10-18 октомври 2015 г. Европейска седмица на програмирането.

Г-жа Паунова, която е и посланик на ЕК за дигиталните умения, активно подкрепи инициативата в България, организирайки и участвайки в събития в София, Враца и Велико Търново. Общо в страната бяха организирани над 20 обучения. България е една от 48-те страни-участнички. През 2015 г. 7,594 мероприятия се проведоха како в Европа, така и е Африка, САЩ, Австралия и Азия. Седмицата на програмирането успя да запали и много от почитателите на социалните мрежи, достигайки до над 1 милион потребители.

Евродепутатът и нейният екип започват подготовка по промотирането на изданието на EUCodeWeek през 2016 г. То ще се проведе от 15 до 23-ти октомври 2016 г. Всеки може да организира събитие под шапката на инициативата. Повече информация как да регистрирате събитието си е достъпна на интернет адрес: http://events.codeweek.eu/guide/.