Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП) в Казанлък: Цецка Цачева е гарант за възходящата линия на икономическо развитие на България

„Очакванията за икономически растеж за 2016 г. са 3%, което е сред най-високите в ЕС. България е на първо място в ЕС по привлечени инвестиции в аутсорсинг сектора и сред първите в производството на компоненти и електроника за автомобили. Единственият кандидат за президент, който може да гарантира, че тази възходяща линия на икономическо развитие ще продължи е Цецка Цачева“. Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова след работна среща с представители на бизнеса от Казанлък и област Стара Загора, провела се в сряда, 26 октомври 2016 г. в Музея на Розата в Казанлък.

„За българския малък и среден бизнес има над 330 млн лева облекчено кредитиране по плана „Юнкер“, а по оперативните програми през 2017 г. за иновативните предприятия са предвидени 220 млн лева. Това прави над половин милиард лева за хора с добри бизнес идеи като вас“, заяви още Паунова пред представителите на бизнеса. На срещата присъстваха представители на компании в сектора на оръжейния сектор, машиностроенето, розопроизводството и др. Регистрираните бизнеси в града са над 3 хил., а в града е ситуиран и най-големият работодател в страната, осигуряващ над 9 хил. работни места.

„Основата за успешен бизнес са подготвените кадри. Затова заедно с инициативата Образование България 2030 стартирахме първия етап от националната кампанията „Научи ме да умея“, която ще продължи и в Казанлък. Целта ни е учениците да получат възможност за стаж в местни компании, за да придобият практическа представа за функционирането на бизнеса“, допълни още Паунова, която е съинициатор на националното обединение, работещо за достъп до качествено образование.

Срещата се проведе в рамките на предизборната обиколка на кандидат-президентската двойка на ГЕРБ в област Стара Загора, в която Ева Паунова се включва заедно с Цецка Цачева, вицеадмирал Пламен Манушев, председателя на предизборния щаб Цветан Цветанов, кмета на община Стара Загора и областен координатор на ПП ГЕРБ Живко Тодоров, кмета на Казанлък Галина Стоянова, народните представители от ГЕРБ Пламен Йорданов и Нено Влайков и общински съветници от областта. Програмата за деня включва още срещи в Мъглиж, Гурково, Раднево и Стара Загора.

Предвидени са срещи с представители на бизнеса от фирма „Булметал“ АД в Гурково за производство на метални опаковки, фирма „Медина мед“ ООД – Стара Загора, която се занимава със сервизни услуги и внос на автомобилни гуми, както и разговор с представители на таксиметровите компании в областта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *