Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП) участва в Граждански диалог заедно с Президента на България и Президента на европейския Комитет на регионите

Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП) участва в Граждански диалог за бъдещето на Европа заедно с президента на България Росен Плевнелиев, президента на ворпейския Комитет на регионите Марку Маркула, вицеприемира Томислав Дончев, евродепутата Андрей Новаков (ГЕРБ/ЕНП) и ръководителя на Представителатвото на Европейската комисия (ЕК) в България Огнян Златев. Събитието, което се състоя на 3 октомври 2016 г. в Габрово, е част от серията дискусионни форуми между водещи европейски политици и граждани, организирани от европейския Комитет на регионите и Представителството на ЕК в България.

„За да сме конкурентоспособни в България трябва да изградим ефективна предприемаческа и иновационна екосистема на регионално и национално ниво. Нужно е и да организираме образованието към стимулиране на уменията на 21-и век. Радващото е че през последните две години правителството се фокусира именно в тази посока, но ни предстои още много работа“, заяви Паунова в отговор на въпрос от аудиторията. На събитието в Габрово присъстваха над 400 души от различни градове в България, които задаваха своите въпроси, свързани с бъдещето на Европа, предизвикателствата пред страната ни и техните градове.

На въпрос какво е нужно, за да превърнем Европа в „успешна дигитална приказка“ българският евродепутат отговори, че в Европейския съюз има нужда от пета свобода – на данни, в това число и големи масиви от данни (Big Data), което ще позволи на бизнесите и потребителите да използват ефективно потенциала на 500-милионния единен пазар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *