Евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков и Ева Паунова водят участници от Innovation Сamp-Габрово в Европейския парламент

Eвродепутатите от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков и Ева Паунова поканиха 14 участници от първия по рода си Лагер за иновации (Innovation camp), който се проведе в Габрово, да посетят Европейския парламент в Брюксел.

Събитието, което се проведе от 1 до 3 октомври, е съвместна инициатива на Президента на Република България Росен Плевнелиев, президента на Комитета на регионите на Европейския съюз Марку Маркула, кмета на Община Габрово Таня Христова и беше подкрепено от евродепутатите Ева Паунова и Андрей Новаков. В него се включиха близо 130 участници от 8 европейски държави, които в продължение на 3 дни търсиха иновативни решения на важни обществени предизвикателства. Младежите генерираха идеи по теми като засилване на потенциала за иновации на европейските региони, прилагане на новите технологии в градска среда, справяне с екологичните проблеми и други.

След съгласуване с организаторите и менторите на събитието бяха определени най-активните участници в генерирането на идеи, които получиха наградата на двамата евродепутати – работно посещение в Европейския парламент в Брюксел през 2017 г. По време на него ще имат възможност да представят и обсъдят с европейски партньори идеите си, както и да се запознаят с функционирането на Европейския парламент и работата на българските евродепутати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *