Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП) проведе работна среща с кмета на Стара Загора Живко Тодоров

Ева Майдел с кмета на община Стара Загора Живко Тодоров през юни 2016 г.

Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП) проведе работна среща с кмета на Стара Загора Живко Тодоров във вторник, 14 юни 2016 г. Срещата е част от работно посещение на българския евродепутат в града, в който тя има европейски информационен офис от 2014 г.

“Впечатлена съм и поздравявам кмета и общината за бюджетната дисцпилина, нареждаща Стара Загора сред малкото градове на континента без финансови задължения. Когато общинският бюджет се управлява добре, средствата могат да бъдат разпределени много по-целенасочено и да постигат по-добре заложените цели“, заяви Ева Паунова. От своя страна Живко Тодоров представи проекта за изграждане на нова спортна зала в града за 4000 души в новоотркития градски парк, както и плановете за цялостно преустройство на централната градска част включително и сградата на Общината.

Основната тема на разговора беше развитието на потенциала на младите в града и региона. Двамата се обединиха около мнението, че развитието на Стара Загора е пряко свързано с успешната реализация на младите, което е сред основните приоритети на Общината. Сред другите обсъдени теми бяха съвместни проекти и инициативи, както и актуални теми от европейския дневен ред, като предстоящия референдум във Великобритания. Българският евродепутат и кметът на Стара Загора обявиха, че планират да посетят заедно някои от училищата в града през есента, за да разговарят с ръководствата и учениците за регионални, национални и европейски инициативи за стимулиране на дигиталните умения и навлизането на технологиите в образованието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *