Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП) обяви кампанията „Научи ме да умея“ на среща с председателя на ОБС Стара Загора Емил Христов и зам.-кмета Иванка Сотирова

Евродепутатът Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП) проведе работна среща с председателя на общинския съвет в Стара Загора Емил Христов и заместник-кмета Иванка Сотирова, на която основна тема беше кампанията „Научи ме да умея“, целяща придобиването на практически умения от младите.

„На 24 юни 2016 г. в Стара Загора ще проведем първия етап от националната кампанията „Научи ме да умея“. Стара Загора е точното място за начало на инициативата, защото Общината вече има добър опит с подобни дейности за улесняване на контакта между учениците и бизнеса“, заяви Паунова по време на срещата.

Инициативата е организирана от гражданското обединение Образованиe България 2030, на което Ева Паунова е съ-инициатор. В края на юни ще се проведе среща между ученици и успешни предприемачи от града, както и кръгла маса между бизнеса и местната власт, посветена на сътрудничеството в сферата на образованието. След срещите и предвидената работилница за уменията на 21-и век, учениците ще имат възможност за кратък стаж в местни компании, където да получат практическа представа за функционирането на бизнеса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *