Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП): Облачните услуги позволяват на стартиращите компании да работят по-бързо, с по-ниски първоначални разходи и по-голяма гъвкавост

„Използването на облачните услуги сега е по-важно за бизнеса и икономиката от всякога. Цифровите технологии бързо се превръщат в основен инструмент за предприятията. Все повече стартиращи компании успяват да използват облаци, за да работят по-бързо, с по-ниски първоначални разходи и по-голяма гъвкавост.“ Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова в своето встъпително обръщение към присъстващите на еднодневния Cloud Forum 2016.

Събитието се състоя в четвъртък, 14 април 2016 г., в София. Форумът, в който се включиха широк кръг от заинтересовани страни – доставчици на услуги, телеком оператори, бизнеси и ИКТ специалисти, беше организиран от b2b Media в партньорство с Българската Асоциация по Информационни Технологии (БАИТ), AIESEC България, Софтуерен Университет (СофтУни) и други.

„Създаването на единен цифров пазар в Европа е един от основните приоритети на европейските институции. Той ще предостави възможност на облачните услуги да достигнат пълния си потенциал и ще стимулира развитието на пазара за клауд технологиите. Последните оценки показват, че европейският клауд пазар има потенциал да се разрасне от €9,5 млрд през 2013 г. до €44.8 млрд през 2020 г.“, допълни българският евродепутат. Паунова поясни, че европейските институции подкрепят развитието на облачните услуги с инициативи за стандартизация, сигурност, оперативна съвместимост и преносимост на данните.

Cloud Forum 2016 г. e еднодневен форум, целящ да разкрие възприятията, очакванията и най-добрите практики в сферата на облачните технологии. Във встъпителната сесия участваха също така Анна – Мари Виламовска, секретар на президента на Република България за иновационна и здравна политика и Атанас Темелков, зам. изпълнителен директор на изпълнителна агенция „Електронни съобщителни мрежи и информационни системи“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *