Ева Майдел стана член на управителния съвет на мозъчния тръст „Приятели на Европа“

Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел стана член на управителния съвет на международния мозъчен тръст „Приятели на Европа“ в четвъртък 25 юни 2020 г. Тя прие поканата да участва в управителния орган на организацията, в който участват настоящи и бивши европейски лидери като бившите премиери на Италия Марио Монти, на Швеция Карл Билд и на Белгия Ив Льотерм, европейски комисари, председатели на комисии на Европейския парламент.

„Европа има нужда от рационализиране на разговора за бъдещето си. Ситуацията с Covid-19 показа, че гражданите очакват помощ от ЕС, когато има криза. Наскоро излязло проучване от Европейския съвет за външна политика демонстрира, че докато повечето европейци желаят повече сътрудничество на ниво ЕС, тази подкрепа е защото ползата от повече ЕС се вижда на практика. Когато живеем в добри времена, само общите ни ценности и постижения с другите европейски народи сякаш не са достатъчни, за да обосноват нуждата от европейска интеграция. Именно затова се надявам експертния и политически опит в инициативи като „Приятели на Европа“ да допринесе за по-прагматичния разговор за бъдещето на Европа, който да помогне на повече граждани да разберат смисъла и ползите от ЕС“ Това заяви Ева Майдел по време на онлайн събитието, с което новите членове на УС на мозъчния тръст официално встъпиха в длъжност.

Майдел е единственият български представител в УС на създадената през 1999 г. в Брюксел организация. „Приятели на Европа“ цели да осигурява надпартийна обективна платформа за дискусии и формиране на политики за развитието на Европейския съюз. Организацията организира дебати на високо равнище, изготвя задълбочени анализи и препоръки за европейски политики. Управителният съвет приема стратегическите решения за насоката на развитие на организацията, а членовете му не получават възнаграждение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *