Ева Майдел: Горна Оряховица е на технологичната карта на България

„Технологиите се развиват толкова бързо, че ако не ги следиш ежедневно рискуваш значително да изостанеш, а дори в някои случаи и да се маргинализираш. С мащабни технологични събития като днешния, Горна Оряховица е се позиционира трайно на технологичната карта на България.“ Това заяви днес евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел в своето видеообръщение по повод откриването на конкурса изложение „Младежко техническо творчество“ в Горна Оряховица.

За трета поредна година Горна Оряховица събира млади технически гении от цялата страна на тридневен форум, по време на който участниците ще демонстрират свои разработки и иновации и ще популяризират добри практики в областта на техниката, с което се цели да се засили връзката професионално образование –бизнес.

„Над половината от първокласниците, които скоро прекрачиха прага на училищата, ще работят професии, които дори не знаем все още какви ще бъдат. За това, осигуряването на качествено образование и стимулирането на новите технологии са приоритет, върху който всички трябва да работим усилено, за да развиваме така необходимите в днешно време технологични и дигитални умения, без които е немислимо да се реализираме успешно на пазара на труда в  XXI век.“, допълни българският евродепутат.

На изложението от 11 до 13 октомври, фирми ще представят разработки за оптимизиране на образователния процес с технически средства, както за най-малките така и за учениците от 5-ти до 7-ми клас. Посетителите ще видят изпълнителни устройства управлявани по интернет, дронове, 3Д принтери, роботи, роботизирани ръце, хуманоиден робот, електрически коли и други.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *