Ева Майдел: България е световна марка за качество в IT сферата

„България е световна марка за качество в сферата на информационните технологии. Фактът, че наши компании като Мобайл системс имат над 500 милиона потребители и са в пряка конкуренция с Гугъл и Майкрософт при мобилните приложение за офис пакети, само затвърждава този имидж. Трябва да се възползваме от традициите и професионалистите ни в IT сферата и да развиваме икономиката ни в тази посока, за да си гарантираме дългосрочен растеж и висок жизнен стандарт.“ Това заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел по време на Осмите годишни награди на Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) в сряда 27 февруари в София.

„Чест е че и тази година мога да връча награда на един от победителите. Важно да разказваме за успехите на българските професионалисти, независимо дали става въпрос за спорт, култура или предприемачество и технологии. Приела съм за лична мисия да допринасям за подобряване на имиджа на България в Европа и света, защото колкото по-положителен е той, толкова по-лесно ще се случват политическите и икономически успехи.“ Това допълни Ева Майдел, която връчи наградата в категория „Компания с най-голям принос за популяризирането на имиджа на българската ИКТ индустрия по света“.

В продължение на многогодишната си успешна съвместна работа с БАИТ Ева Майдел се ангажира да покани победителя в категорията, чиято награда връчи, на посещение в Европейския парламент в Брюксел за срещи на високо ниво.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *