Ева Майдел беше специален гост на Клуба на дамите посланици в България

Българският евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) беше специален гост-лектор на Клуба на дамите посланици в България. Домакин беше посланикът на Финландия в България Н.Пр. Пайви Блинникка, а на събитието присъстваха посланиците на Австрия, Швеция, Великобритания, Унгария, Швейцария, Бразилия, Индия, Хърватия, Индонезия, Израел и други. Основни теми на разговора бяха ролята на жените в политиката, глобалните предизвикателства, ролята на ЕС в световната търговия и образованието като двигател на растежа.

 

„България е една от държавите, домакин на най-голям процент дами посланици. Жените в политиката имат двойно по-голяма отговорност. От една страна често им се налага да доказват професионалните си качества повече пъти, за да постигнат дадена цел. От друга, те са длъжни да са безупречни и да задават модел за подражание на младите момичета, които мечтаят за кариера в политиката, но изпитват неувереност.“ Това заяви Ева Майдел по време на работния обяд в резиденцията на посланик Блинникка.

„Една от темите, които ни обединяват всички, без значение от коя част на света сме, е образованието. Икономиката на 21-и век принадлежи на образованите, на хората с умения. За да се справим с глобални проблеми като климатичните промени, болести и глад, трябва да работим заедно за подобряване на образователните ни системи и развитие на науката и иновациите.“ Това допълни българският евродепутат пред дамите от дипломатическия корпус.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *