Българите в Мадрид на среща с евродепутатите Ева Паунова и Андрей Ковачаев

Българските евродепутати от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова и Андрей Ковачев проведоха среща в Мадрид, Испания, в петък, 4 ноември 2016г. По време на дискусията бяха обсъдени актуални теми от България и Европа, двустранните отношения между с Испания, финансирането на предприемачите, качественото образование и други.

Представителите на българската диаспора обсъдиха възможностите за развитие на бизнеса на локално и международно ниво. „Радвам се да видя, че българският предприемачески дух намира реализация навсякъде в Европа. Страната ни сама по себе си също става все по – благоприятна среда за хората с бизнес идеи. Не случайно ние сме давани за пример при прилагането на Инвестиционния план за Европа при финансирането на малките и средни предприятия. Над 1000 бизнеса да се възползват от този план в България, а над 330 млн лева са на разположение за българските МСП“, заяви Ева Паунова по време на срещата.

Срещата в Мадрид е продължение на традицията на евродепутатите от групата на ГЕРБ/ЕНП да се срещат и разговарят с българската диаспора в Испания. В последните три години бяха проведени редица срещи с българските общности в Палма де Майорка, Сеговия, Валенсия, Хатива, Енгера, Муро де Алкой и околните градове. Българските евродепутати подържат диалог с общностите ни и в други държави – сред които Австрия, Англия, Франция, Италия, Германия, Гърция, Холандия, Словакия и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *