Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП) към председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер: Европа трябва да се вслуша внимателно в мненията на своите граждани и предприемачи

В четвъртък, 10 ноември 2016 г., евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова разговаря с председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер по време на Деветата годишна среща на Мрежата на младите евродепутати от ЕНП. В рамките на дебата тя представи пред него идеята си за създаването на съвет на европейско ниво, включващ не само експерти по различни теми, но и политици, граждани и представители на бизнес сектора, които да реализират конкретни планове в страните членки на ЕС.

„Станахме свидетели на редица исторически трансформации и предизвикателства в последните месеци – мигрантската криза създаде заплаха за нашите граници и напрежение в нашите общества, Брекзит постави под съмнение идеята за един все по-близък съюз, популисти без реални политически платформи печелят подкрепа в различни страни“, обърна се към Юнкер Паунова. Според нея в основата на тези въпроси стои дълбоко несъгласие с процесите на вземане на решения и липсата на бързи действия от страна на институциите.

„Всеки един гражданин или бизнес трябва да бъде активен в определянето на политиките на нашия континент“, допълни Паунова. Платформата за обществено действие, предложена от евродепутата, е вдъхновена от модела ‚инкубатор‘, доближава се до концепцията на Експертната група за иновациите, инициирана от Комисията, и би работила паралелно с вече съществуващи структури. Членовете й освен да инициират проекти, ще работят и за осъществяването им чрез партньори в страните-членки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *