100-те компании, които променят Европа

„В Европа има достатъчно талант – това което липсва е комуникацията на добрите практики и мултиплицирането им в европейски мащаб. Имаме и солидна основа за растеж – нашите университети, академични среди и работна сила.“, заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел, по време на церемонията по представяне на специалния доклад на „Файненшъл таймс“ – „Пътят за растеж на Европа“ който очертава възможности и предизвикателства за цифрова трансформация в различни отрасли в Европа и класира 100-те компании, които променят облика на Европа.  Ева Майдел бе единственият европейски политик, включен в журито на „Файненшъл таймс“, което прегледа и селектира номинациите.

 

„Възможността да се запозная с компаниите, които работят за това Европа да бъде едно по-привлекателно място за живот беше ценно преживяване за мен. Общото между всички участници бе, че по пътя си към цифровата трансформация те обръщат внимание на обществено полезни каузи – като по-модерно образование, по-качествени публични услуги, опазване на околната среда и др.“, коментира още Ева Майдел.

 

На събитието присъстваха над 120 високопоставени гости от европейските институции, както и асоциации и сдружения в сферата на образованието, бизнеса и технологиите, собственици на малки и средни предприятия, корпоративни лидери и неправителствени организации от цяла Европа.

 

Основен партньор на събитието и специалния доклад е технологичният гигант Гугъл. Мат Бритин. директорът на Гугъл за Европа, подчерта необходимостта от цифрови умения за всеки гражданин и напомни за обещанието на компанията да помогне на над 1 милион граждани да намерят работа или да разраснат бизнеса си.

 

Специалният доклад на „Файненшъл таймс“ е достъпен тук.  https://www.ft.com/reports/europe-road-to-growth

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *