Ева Майдел: Технологиите правят плащанията по защитени

„Развитието на технологиите позволява да правим все по-сигурно финансови операции. Технологичните компании, т.нар Финтек, предоставят все по-висока защита при плащания и печелят доверието на потребителите. Подпомагам развитието на Финтек компаниите у нас и смятам, че с днешното изложение ще подобрят още повече диалога си с българските институции. Това е ключово, за да създадем среда, която стимулира технологиите и същевременно гарантира необходимата сигурност на потребителите.“ Това заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел по време на откриването на изложението на Българската Финтек Асоциация в Народното събрание в петък, 23 ноември 2018 г.

 

„Все по-рядко правим разлика между местата, които използваме за пазаруване – онлайн или физически магазин, както и между средствата, с които се разплащаме – кеш, с карта, с телефон. Същевременно финансовият сектор е бил обект на двойно повече кибератаки през 2017 г. отколкото всеки друг сектор. Технологиите позволяват все по-бързи и удобни плащания, което може да намали вниманието на потребителите. Затова работим на Европейско и национално ниво да създадем високо ниво на сигурност за финансовите операции.“ Това допълни Ева Майдел, която подкрепи провеждането на изложението в Народното събрание.

 

Българският евродепутат работи в подкрепа на финансовите технологии от 2016г., когато беше докаладчик на групата на ЕНП в Европарламента по доклада за бъдещето на Финтек. През февруари 2017г. Майдел организира в София кръгла маса на българските Финтек компании. На база на изводите от дискусията тя внесе предложения по Европейския план за действие за Финтек, който функционира от пролетта на 2018 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *