Здравейте

Благодаря Ви, че посещавате моята страница и се интересувате от работата ми.

Фокусът на работата ми е насочен към четири приоритета: по-качествено образование, повече възможности за предприемачите и технологии.

За eдин страстен европеец като мен тези теми са решаващи, за да може континентът ни да продължи пътя си на просперитет.

Здравейте,

Благодаря Ви, че посещавате моята страница и се интересувате от работата ми.

Oт юли 2014 г. съм част от Европейския парламент като представител на партия ГЕРБ и Европейската народна партия (ЕНП). Член съм на Комисията по промишленост, изследвания и енергетика (ITRE), Специалната комисия по въпросите на изкуствения интелект в цифровата ера (AIDA), където съм координатор и говорител на групата на ЕНП, както и на Делегациите за връзки с Япония и САЩ (D-JP). Също така съм единственият български представител в Комисията по икономически и парични въпроси (ECON). Координатор съм на Мрежата на младите евродепутати на Групата на ЕНП. 

Фокусът на работата ми е насочен към три приоритета: качествено образование, силна индустрия и повече възможности за бизнеса чрез дигитализация и технологии. Защо точно тези приоритети? За мен те са тясно свързани и превръщат кризата, през която преминаваме, във възможности. Смятам, че най-ценната валута за просперитета на Европа са квалифицираните граждани. Именно качественото образование изгражда активни и прогресивни европейци. Te от своя страна са двигателят за икономическото развитие. По-добрата среда за бизнеса ще даде повече възможности за предприемачи на различни нива. Тя ще помогне Европа да стане по-конкурентоспособна и да създава работни места. Същевременно чрез технологиите можем да ускорим тези процеси и да умножим възможностите пред икономиката.

За eдин убеден европеец като мен тези теми са наистина решаващи, за да може континентът ни да преодолее кризата и да продължи по пътя си на просперитет. Работя по тях ежедневно – не само в Европарламента и с постоянни пътувания и срещи – а и с конкретни проекти. Eто защо ангажираността по моите приоритети ме отвежда в България, Брюксел, Страсбург и в цяла Европа.

Парламентарна работа

Парламентарната ми работа също е насочена основно върху тези три теми. Бях докладчик и основен преговарящ за ЕП по регламента, в резултат на който българите ще спестяват над 60 млн. лв. на година от десетократно намалени такси за парични преводи в евро. Подкрепих законодателната работа по Стратегията за единен цифров пазар и Европейския фонд за стратегически инвестиции (ЕФСИ), както и Плана за възстановяване на ЕС от кризата след Covid-19.

Работя активно и за развитието на умения на ХХI в. и на технологичните иновации във финансовите услуги, както и по целите на ЕС в областта на технологии като изкуствения интелект и стъпките, които трябва да бъдат предприети за тяхното постигане. Докладчик съм за групата на ЕНП по регламента за колективното финансиране, регламента за новата Програма на Европейския съюз за единния пазар, ревизията на т.нар. Директива за киберсигурността (NIS Directive), както и стратегическата резолюция на ЕП за европейската стратегия за данните.

Конкретни проекти

За да има работата ми истинско влияние върху тези процеси, съм активна в конкретни проекти със съмишленици и партньори от цяла Европа. От 2017 г. съм председател на най-голямата организация на асоциации и граждански сдружения в Европа „Международно Европейско движение” – като жена председател и първи представител от Централна и Източна Европа в 70-годишната история на организацията. Заместник-председател съм на най-голямата асоциация на малки и средни предприятия в Европа „МСП Европа” с мрежа от 500 000 фирми. Инициирах и съосновавах първото по рода си в Европейския съюз сдружение „Образование България 2030“, в което публичен, частен и граждански сектор работят за качествено образование и преодоляване на недостига на кадри.

Разбира се, всички тези дейности, а и всички предизвикателства пред Европа имат нужда от помощта на гражданите. Вярвам в потенциала на 7 милиона българи и близо 450 милиона европейци.

Благодаря на екипа ми, партньорите и съмишлениците в различните каузи. Вашето доверие и вдъхновяващи идеи са истинска движеща сила.

Ваша,
Ева Майдел

 

Разгледайте докладите за работата ми през 2015, 2016, 2017 и 2018 г.
Запознайте се в детайли с парламентарната ми дейност.