Здравейте

Благодаря Ви, че посещавате моята страница и се интересувате от работата ми.

Фокусът на работата ми е насочен към четири приоритета: по-качествено образование, повече възможности за предприемачите и технологии.

За eдин страстен европеец като мен тези теми са решаващи, за да може континентът ни да продължи пътя си на просперитет.

Здравейте,

Благодаря Ви, че посещавате моята страница и се интересувате от работата ми.

Oт юли 2014 г. съм част от Европейския парламент като представител на партия ГЕРБ и Европейската народна партия. Член съм на Комисията по вътрешен пазар и защита на потребителите (IMCO), както и на Делегациите за връзки с Китайската народна република и САЩ. Също така съм единственият български представител в Комисията по икономически и парични въпроси (ECON).

Фокусът на работата ми е насочен към четири приоритета: по-качествено образование, повече възможности за предприемачите, равни права за потребителите в Европейския съюз и технологии. За eдин страстен европеец като мен тези теми са решаващи, за да може континентът ни да продължи пътя си на просперитет. Работя по тях ежедневно – не само в Парламента и с постоянни пътувания и срещи – а и с конкретни проекти. Eто защо ангажираността по моите приоритети ме отвежда в България, Брюксел, Страсбург и в цяла Европа.

Парламентарна работа

Парламентарната ми работа също е насочена основно върху тези четири теми. Бях докладчик и основен преговарящ за Европейския парламент по регламента, в резултат на който българите ще спестяват над 60 млн. лв. на година от десетократно намалени такси за парични преводи в евро. През 2016 г. подкрепих законодателната работа по Стратегията за единен цифров пазар и Европейския фонд за стратегически инвестиции (ЕФСИ), който е важна част от плана „Юнкер” за икономическо възстановяване на Европа. Работя активно и за развитието на умения на ХХI в. и на технологичните иновации във финансовите услуги.

Защо точно тези три приоритета? За мен те са тясно свързани. Смятам, че най-ценната валута за просперитета на Европа са квалифицираните граждани. Именно качественото образование изгражда активни и прогресивни европейци. Te от своя страна са двигателят за икономическото развитие. По-добрата среда за бизнеса ще даде повече възможности за предприемачи на различни нива и ще помогне Европа да стане по-конкурентоспособна и да създава работни места. Същевременно чрез технологиите можем да ускорим тези процеси и да умножим възможностите пред икономиката. Същевременно равните права за потребителите в Европа дават необходимото социална стабилност, което е в основата на просперитета.

Конкретни проекти

За да има работата ми истинско влияние върху тези процеси, съм активна в конкретни проекти със съмишленици и партньори от цяла Европа. От 2017 г. съм председател на най-голямата организация на асоциации и граждански сдружения в Европа „Международно Европейско движение” – като жена председател и първи представител от Централна и Източна Европа в 70-годишната история на организацията. Заместник-председател съм на най-голямата асоциация на малки и средни предприятия в Европа „МСП Европа” с мрежа от 500 000 фирми. Инициирах и съосновавах първото по рода си в Европейския съюз сдружение „Образование България 2030“, в което публичен, частен и граждански сектор работят за качествено образование и преодоляване на недостига на кадри.

Разбира се, всички тези дейности, а и всички предизвикателства пред Европа имат нужда от помощта на гражданите. Вярвам в потенциала на 7 милиона българи и над 500 милиона европейци.

Благодаря на екипа ми, партньорите и съмишлениците в различните каузи. Вашето доверие и вдъхновяващи идеи са истинска движеща сила.

Ваша,
Ева Майдел

 

Разгледайте докладите за работата ми през 2015, 2016, 2017 и 2018 г.
Запознайте се в детайли с парламентарната ми дейност.