В понеделник, 15-ти септември, Ева Паунова поздрави учениците от гимназия „Христо Ботев“ в Дупница по случай първия учебен ден.

 

Гимназия „Христо Ботев“ е уважавано учебно заведение с над 130-годишна история. Към момента в гимназията учат около 500 младежи след след  7-ми и 8-ми клас, които могат да избират между природоматематически, хуманитарен и технологичен профил. С това гимназията цели да предостави по-интерактивни и практически методи за обучение, давайки възможност на учениците да специализират в дадена сфера.

Според Ева Паунова, за която качественото образование е един от основните приоритети в работата  й като евродепутат, имено този модел трябва да бъде следван от училищата в България и Европа. Обучението трябва да съхрани ценностите от миналото, но прилагайки съвремени подходи, които предоставят добри шансове за бъдеща професионална реализация.

Г-жа Паунова напомни, че  трябва да сме в крак с времето. За това ни е нужно едно младо поколение от подготвени, умни, бързо-мислещи и инициативни хора, които се възползват от иновациите и умеят да се изправят пред новите предизвикателства. Тъй като образованието е ключово за развитието на потенциала на младите хора, евродепутатът посъветва учениците да го използват като „трамплин към успешно светло бъдеще“. Преди по-малко от седмица евродепутатът посети град Дупница и взе участие в среща с младежите от ГЕРБ-Дупница.