Цветан Цветанов и Ева Паунова отбелязаха 3ти март с българите в област Валенсия

Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов предаде поздравите на премиера Бойко Борисов към българите, живеещи във испанската област Валенсия, по повод националния празник на страната 3 март. Това стана в Ларкудиа де Креспин по време на тържествата, които българската общност провежда всяка година в навечерито на 3 март и в които за първи път участват и Цветанов и българския евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова.

Пред над 2000 наши сънародници от Валенсианска област, Цветанов заяви, че българите в испания могат спокойно да се чувстват като у дома си, благодарение на помощта на кметовете и общинските съветници от Испанската народна партия. „Нашите приятели от Партидо Популар оценяват високо възможностите и уменията на българите в Испания. Възхищават се и на нашите култура и традиции. Вие, които днес работите и живеете във Валенсия и цяла Испания сте истински посланици на богатствата на българската самобитност. Изключително съм радостен, че днес мога да бъда тук с вас, за да почетем историята и да отдадем почит на всички онези герои, загинали за свободата на България. Поздравявам и Асоциацията за интеграция и благоденствие в Испания „Балкан“ за усилията, които полага за запазването на националния дух и българското самосъзнание сред нашите сънародници в Испания. Приветствам и сътрудничеството и взаимната помощ между българските организации и местните структури на Партидо Популар“, каза още пред сънародниците ни Цветанов. Българският евродепутат Ева Паунова също подчерта доброто сътрудничество между Испанската народна партия и ГЕРБ в рамките на семейството на Европейската народна партия. „В Европейския парламент, ние от ГЕРБ заедно с колегите евродепутати от Партидо Популар, работим съвместно за гарантирането на свободното движение на европейските граждани в ЕС и възможностите всеки да работи и да се развива там, където намери за най-добре за себе си и семейството си“, подчерта още Паунова.

Часове наред на сцената бяха представяни български народни танци и песни в изпълнение на състваи на нашите сънародници и различни български организации. Специален гост на тържествата беше оркестър „Канарите“. Тази година концерт-спектакълът „България – сцена на вековете“, организиран от асоциация „Балкан“, се провежда под мотото „Кажи им, майко, да помнят“.