Представители на Горнооряховския младежки парламент посетиха Европарламента в Брюксел по покана на Ева Паунова

Теодора Кирова, Виктория Христова, Мариела Маркова, Михаела Трънкова и техният ръководител Виолета Панова-Христова от Горна Оряховица посетиха Европейския парламент в град Брюксел. Това се случи по покана на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова. Един от нейните Европейски информационни центове е позициониран във Велико Търново, с които младежите от Сдружение „Горнооряховския младежки парламент“ работят в тясно сътрудничество.

Офисът на евродепутата две поредни години взема активно участие в панелите на Националните младежки срещи, които сдружението и община Горна Оряховица ежегодно организират. През пролетта на 2015-та година, младежкият парламент, с подкрепата на евродепутата Ева Паунова, проведе събитие по повод Европейската седмица на младежта.

В рамките на посещението участниците имаха възможност да се запознаят от близо с дейността на Европейския парламент и работата на евродепутата Ева Паунова. По време на престоя си в европейската столица, групата посети и интерактивното изложение „Поколение код“ в Европейския парламент, демонстриращо как съвременните библиотеки използват новите технологии, за да се превърнат в центрове на знанието и уменията на новия век. Те участваха в практически работилници, в които се запознаха с техники като програмиране, 3D принтиране, виртуална реалност и роботика и как те могат да се използват в образованието за развитие на дигитални умения.

Изложението е част от Европейската седмица на програмирането, която през тази година поставя рекорд с 9 хил. събития, провеждащи се в 53 държави. В България ще се проведат над 55 събития.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *