ПГЕРБ се среща с бизнес организацията на ЕНП – МСП Европа 

Във вторник, 30 юни 2015 г., председателят на Предприемачи-ГЕРБ (ПГЕРБ)  Валя Чилова, Националният изпълнителен съвет на ПГЕРБ, както и членове на структурата от цяла България проведоха работни срещи с бизнес организацията на Европейската Народна Партия – МСП Европа в Брюксел.

 

Делегацията установи контакт с Пол Рюбиг, евродепутат от Австрийската народна партия от 1996 година насам и почетен председател на МСП Европа. Г-н Рюби= 7 сподели примери за успешни политики за развитието на малкия среден бизнес в своята страна и подчерта важността от създаването на ползотворни връзки между бизнеса и организациите в различните страни-членки на ЕС. „Изграждайки предприемачески мрежи не само създаваме бизнес контакти, но и налагаме нови, общи стандарти.“, подчерта австрийският евродепутат.

 

Представители на ПГЕРБ се срещнаха и с Хорст Хайц, изпълнителен директор МСП Европа. Той отговаря за връзката между националните бизнес организации и политиците от европейските институции и особено Европейския парламент. „Ние тясно си сътрудничим с националните бизнес организации и = 5вропейски политически лидери от семейството на ЕНП и най вече с членовете на Европейския парламент. Интересите на МСП са най-добре отстоявани, когато пазарните механизми успяват свободно да оказват въздействие“, заяви г-н Хайц.

 

Работните срещи се проведоха в рамките на работно п осещение на структурата в Брюксел по покана на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова, която е член на НИС на ПГЕРБ и международен секретар на организацията.