Млади български предприемачи проведоха работна среща с Европейския форум за млади иноватори в Европейския парламент в Брюксел

Млади български предприемачи и иноватори проведоха работна среща със Сандра Радул, директор на Европейския форум за млади иноватори (EYIF) за предприемачески хъбове. Срещата се състоя в рамките на работно посещение на ЕП в Брюксел, организирано от евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова. В срещата участваха  два отбора-победители в младежкия бизнес форум Изгряващи звезди, провел се през юни тази година и организиран от Джуниър Ачийвмънт – България.

 

Българските младежи имаха възможност да представят в Европарламента своите проекти. Според г-жа Радул мобилното приложение “Banitsa finder” на отбор Spirelex от Варна има потенциал да получи голям интерес на Балканите. С отбор Job Wars – студенти от Софийския университет, автори на иновативна онлайн платформа за търсене на работа и кадри, представителят на EYIF обсъди възможностите за намиране на финансиране за довършването на техния проект.
Насърчаването на дигиталното предприемачество е сред основните приоритети на евродепутата Ева Паунова. През месец ноември заедно с EYIF и Асоциацията за младежки предприемачи „Euromentors“ тя организира кръгла маса в контекста на инициативата „Disrupt Europe 2015″, която цели да предизвика дебат относно новите пътища на европейско развитие чрез цифрови технологии, иновации и предприемачество.