Иноваторите ни помагат да постигнем целите на ЕС

„Като реализирате своите идеи, вие помагате на нас политиците да постигнем целите – нашите граждани да живеят по-добре.“ Това каза евродепутатът Ева Паунова пред млади програмисти от цяла Европа по време на финала на InnoApps Hackathon, който се състоя на 4ти февруари в Брюксел. Темата на състезанието за програмиране беше Умни градове.

„Най-великите политически изобретения като демокрацията, ООН и дори ЕС са създадени с едина и съща идея – да накарат хората да се срещат и да си взаимодействат“, каза Паунова. „Вие днес правите същото но с помощта на технологиите.“

Според младата евродепутатка реалното богатство се създаза от хората с идеите, а институциите като ЕС създават само условията за това. Ето защо тя подчерта, че политиката трябва да настига бързоразвиващите се бизнеси.

„ЕС променя економическия си модел и тепърва ще се нуждаем от хора, които са на “ти”с технологиите, за да запазят Ес като технологичен лидер в света. В този смисъл, вие сте надеждата на Европа“, заключи Ева Паунова.