Европейското международно движение: България трябва да стане пълноправен член на Шенген възможно най-скоро

„Свободното движение – правото да живеем, учим, работим и да се пенсионираме навсякъде в ЕС – е най-осезаемият успех на европейската интеграция. Премахването на контрола по вътрешните граници чрез Шенгенското споразумение играе важна роля в премахването на бариерите, сближаването на народите и стимулирането на европейската икономика. От ползите от него не бива да бъдат лишавани България и Румъния, които трябва да станат пълноправни членове на Шенген възможно най-скоро. “ Този позиция бе гласувана и приета по време на Федералната асамблея на „Европейското международно движение“ (EMI).

На срещата, провела се Хага, Нидерландия в петък, 27 май 2016 г., участие взе заместник-председателят на EMI и евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова. Други теми на обсъждане на форума бяха предстоящият референдум във Великобритания, миграцията, сигурността и разширяването на ЕС. Евродепутатът председателства среща на политическата комисия на Движението, отговаряща за растеж и работни места. В рамките на федералната асамблея официално обръщение отправи външният министър на Холандия Берт Коендерс.

EMI e най-голямата организация на асоциации и граждански общества в Европа. От 1948 година насам организацията играе ключова роля в изграждането на Европа и политическите, социални и културни форуми в рамките на европейското гражданско общество. EMI е застъпник на един демократичен, федерален и разширен съюз.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *