Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова и ИТ специалистът на ГЕРБ Симеон Велков представиха изборните резултати на ГЕРБ по време на среща на ЕНП в Рига

„ГЕРБ е единствената про-европейска национално отговорна партия в България и резултатите както от европейските, така и от парламентарните избори, ясно го показаха.“ Това заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП по време на срещата на Европейската Народна Партия с цел анализ на предизборни кампании, която се проведе на 27 и 28 октомври в Рига. На събитието присъстваха Жосеф Доул, председател на ЕНП и Антонио Лопез, генерален секретар на ЕНП, както и представители на партии-членки.

Двудневната среща предостави възможност за обсъждане на резултатите от изборите през май месец на европейско и национално ниво. В своята презентация за България, представителите на ПП ГЕРБ Ева Паунова и Симеон Велков отбелязаха значителната преднина от 12%, която партията постигна пред своите главни политически опоненти. „Своят глас за ГЕРБ на европейските избори са дали активните и високо-образовани представители на българското население, както и най-значителната част от сънародниците ни живеещи в чужбина. Това показва, че ГЕРБ е предпочитаната алтернатива за информираните и социално-отговорни български граждани“, посочи българският евродепутат.

Най-голямата политическа сила у нас затвърди своята позиция след парламентарните избори, които също бяха предмет на дискусия в Рига. Според Ева Паунова, с това ПП ГЕРБ е доказала, че може не само да спечели, но и да задържи доверието на избирателите. „Причината за това е, че ГЕРБ предвижда сериозни реформи, ясни стъпки за постигането на стабилност и справянето с множеството предизвикателства, пред които страната ни е изправена. Предизборната ни кампания и слоганът на партията  „Стабилна България – време е“ успешно комуникираха това сред българите и много от тях ни дадоха своята подкрепа“, коментира г-жа Паунова. Тя призна, че съществуват трудности в съставянето на правителство след изборите, но изтъкна решителността на лидерството на ГЕРБ за постигане на консенсус с останалите политически партии.