Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова организира и председателства среща в ЕП на Комисията за работни места и растеж на Европейското международно движение

В понеделник, 14 септември 2015 г., в Европейския парламент в Брюксел се проведе среща на Политическата комисия за работни места и растеж на Европейското международно движение (EMI) – най-голямата асоциация на НПО в Европа. Тема на срещата бе „Работни места чрез дигиталния икономически модел“. Организатор и модератор на събитието бе евродепутатът и заместник-председател на EMI Ева Паунова. В срещата също така се включи новоизбраният генерален-секретар на EMI Петрос Фасулас.

Важно е да разберем и наложим новия дигитален икономически модел в Европа. Той дава равен шанс както на малките стартиращи компании, така и на големите корпорации; на вече наложили се в сектора големи страни-членки, както и на по-малките държави. Чрез него те по-лесно и по-успешно могат да осъществяват е-търговия на европейско и международно ниво, създавайки работните места на бъдещето, заяви Паунова, която е и един от основателите на интергрупата на ЕП по дигиталните въпроси.

Като специален гост и говорител на събитието се включи Аура Сала, член на кабинета и съветник по комуникациите на заметник-председателя на ЕК Юрки Катайнен. Тя представи приоритетите на ЕК от Стратегията за единен цифров пазар, както и възможностите за дигитални предприемачи, които представя Планът Юнкер. Участниците в срещата определиха електронното управление, е-търговията и дигиталните умения като приоритетни за Движението.