Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова посети Академията за интелигентности „Хауърд Гарднър“ в Бургас

„Образованието винаги е заемало приоритетно място в работата ми като евродепутат. Радвам се, че се създават подобни центрове, целящи да изградят позитивно мислещи, интелигентни и амбициозни личности с креативни идеи, които след време да се реализират в родната страна – България“. Това заяви Ева Паунова по време на посещението си в академия за интелигентности „Хауърд Гарднър“, което се състоя на 17 септември 2015г.

„Светът, в който живеем, изисква постоянно да развиваме най-разнопосочни свои умения и таланти. Това се превръща в предизвикателство и за учените, които изследват процесите в човешкия ум. Според психолога Хауърд Гарднър, уменията ни да общуваме, да възприемаме чрез слово, картина или звук, способността ни да изразяваме емоции чрез тялото си са различни форми на интелект, които всеки човек притежава в различна степен. Именно на идеята да открие таланта на всяко дете и да развие хармонично другите форми на интелигентност, които според американския психолог са общо 9, сме посветили дейността си.“, поясни Кристиана Лазарова, управител на Академията за интелигентности.Тук всеки урок се превръща в преживяване за всички сетива, което е гаранция, че учениците ще придобият трайни знания. Проектът представя нов за България учебен метод, утвърден във всички видни учебни заведения по цял свят.

Академия за интелигентности „Хауърд Гарднър“ в Бургас, чийто девиз е „Аз творя“, предлага полудневна занималния за учениците от 1 до 4 клас, както и от 5 до 7. клас, където високо квалифицирани учители се грижат за уроците им в училище.  Успоредно с учебните занимания всяко дете може да открие и развива своя талант. В сферите на спорта, изкуствата, музиката, танците и учебните предмети академията предлага групови и индивидуални уроци за всякакви възрасти, в удобно за посетителите време. www.hgacademy.bg