Евродепутатът от ГЕРБ Ева Майдел: Примерът на всеки е важен, за да направим обществото ни по-добро място за децата със специални нужди

„Имаме отговорната задача да създадем условия за интегриране на децата със специфични нужди в обществото. Нужни са адаптирано образование и социални услуги, базирани на научно доказани методи, за чието внедряване работя активно, но и ангажираност на всеки от нас към проблемите и нуждите на тези деца и семействата им. Доброто има силна зарязяваща енергия, нека я използваме, за да създадем по-солидарно общество“, заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел по време на среща с децата и персонала на Дневен център за деца „Дъга“ във Велико Търново на Международния ден на хората със Синдром на Даун 21 март 2017 г.

Услугите на Центъра използват 36 деца на възраст от 7 до 18 години и техните родители. За децата целодневно се грижи екип от специалисти, които им съдействат за всички ежедневни нужди. Тяхната цел е да предлагат смислени дневни занимания, които да насърчават и поддържат уменията на децата и да надграждат възможностите им за развитие, подготвяйки ги за самостоятелен начин на живот. Служителите се ангажират и с взимане на децата от училище, хранене и игри. В услугата децата работят с психолог, педагози, рехабилитатор, ерготерапевт и други специалисти, а техните родители имат възможността ежедневно да получават необходимите им консултации и насоки от специалистите за справяне със затрудненията в домашна среда.

Майдел дари на Центъра комплекти със специализирани прибори, вакумни чинии и неразливащи се чаши, тъй като обикновените прибори са неудобни и не достатъчно безопасни за децата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *