Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел: Стартъпите са 3D принтерите за работните места на бъдещето

„Времената, в които разчитахме единствено на големите компании и правителствата за създаването на работни места са вече в миналото. Стартъпите са 3D принтерите за работните места на бъдещето и основни двигателите на растеж в икономиката на 21 век. Радвам се, че през последните 10 години под управлението на ГЕРБ София се превърна в един от най-предпочитаните Стартъп дестинации в Европа“, заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел по време на форумът „София – град на младите, активните и иновативните“ на 17 март 2017 г. в НДК в София.

Дискусията под надслов „Младите за бъдещето на Европа“ беше открита от Йорданка Фандъкова, кмет на София и председател на сдружение Граждани за европейско развитие на България, Михаел Шнайдер, председател на групата на ЕНП в Европейския комитет на регионите и Томислав Дончев, зам.-министър председател на България (2014-2017).

„Вярвам, че създаването на Start-up съвет към Софийска община може да ни помогне да потърсим тези резултати. Това ще бъде хъб за всички актьори в start-up екосистемата – иноватори и предприемачи, инвеститори, политици, образованието, който ще създаде условията за появяването на българския Скайп или Спотифай“, допълни българският евродепутат.

Сред останалите говорители бяха Пламен Русев, председател на фондация WEBIT, Доброслав Димитров, основател на Imperia online, Евгения Пеева, изпълнителен директор на Заедно в час, Андрей Новаков, евродепутат от ГЕРБ/ЕНП, Милена Дамянова, председател на комисията по образование и наука в 43-ото Народно събрание и Георг Георгиев, председател на МГЕРБ и народен представител в 43-ото Народно събрание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *