Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел се включи в инициативата „Поглед към доброто“ с ученици от София

Българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел се включи в инициативата „Поглед към доброто“ на 18 март 2017 г. във 2-ро СУ „Акад. Емилиян Станев“, София. Ева Майдел и телевизионният водещ Део разговаряха с над 30 ученици от столични училища за участието в благотворителни каузи, необходимостта от гражданска позиция и какъв е пътят към доброто.

„Силата на доброто е в неговата заразителна енергия. Помагайки на хора в неравностойно положение ние сме не само съпричастни с техните проблеми, но даваме добрият пример за поведение в обществото, пример, който да вдъхнови нашите приятели, познати, родители и деца. Вие, младите сте най-естествените и неопетнени посланици на доброто и вашата роля за социализиране на децата с увреждания и участието им в обществения живот е ключова“, заяви българският евродепутат по време на разговора с учениците.

Срещата е четвърта от инициативата „Поглед към доброто“, която е организирана от сдружение „Аутизъм днес“, Софийски ученически съвет и Регионално Управление Образование София и е под патронажа на кмета на София – Йорданка Фандъкова. Идеята на поредицата от събития е да се разпространи идеята за благотворителността и добротата сред младежите, както и да се премахне границата между „болни” и „здрави”, за да бъдат всички видими и приети като нормална част от обществото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *