Евродепутатът Ева Паунова: "В Стара Загора Европа се усеща в целия град"

Евродепутатът Ева Паунова се включи в предизборната кампания на ПП ГЕРБ с посещение в Стара Загора. Тя се присъедини към Лиляна Павлова, водач на листата на ПП ГЕРБ в 27-ми МИР и Живко Тодоров, кмет на Стара Загора.

Евродепутатът посети „Булагро“ АД – фирма за търговия с растителни продукти и обслужване на селскостопанска техника, бенефициент на оперативна програма „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика“. Според Ева Паунова старозагорската фирма е отличен пример за адекватно използване на европейски средства. Участвайки в европейски проект под наслов „Включване на работодатели и специалисти от практиката в образователния процес на Стопански Факултет“, предприятието е застъпник и на професионалната насоченост в образованието.

В тази връзка Лиляна Павлова изтъкна важността на дуалното образование, което според нея ще даде шанс на младите хора да се развиват и да останат в България. По време на срещата Ева Паунова и кандидат-депутатите обсъдиха и други важни приоритети за региона на Стара Загора, сред които подобряването на инфраструктурата, реформите в здравеопазването и енергийната ефективност.

На официалното откриване на предизборната кампания на ПП ГЕРБ в града бяха представени 22-мата кандидати за народни представители от Стара Загора. В своето обръщение към гостите, събрали се в старозагорската опера, Ева Паунова подчерта, че от 2006-та година насам ПП ГЕРБ многократно е доказвала, че е способна не само да печели, но и да запази доверието на хората. Благодарение на своята дългосрочна визия, партията е постигала и ще постига видими резултати, и с това стабилност за България. А стабилността е важна не  само за обществото и икономиката – тя означава време и енергия за развитие и градивни дейности.

Евродепутатът посочи Стара Загора като пример за тези успехи и припомни, че градът е с един от най-високите показатели за усвояване на европейски средства в страната и с най-висок БВП след този на София. На церемонята по обявяване на листата Ева Паунова обяви предстоящото откриване на свой информационен офис в града на 20-ти септември 2014 г.