Евродепутатът Ева Паунова (ГЕРБ/ЕНП): Дуалното обучение дава нови перспективи за младите европейци  

„Страните, в които е разпространено дуалното обучение, показват значително по-ниски нива на младежка безработица. За това е препоръчително да развием успешни системи подобни на тази в Швейцария, Германия и Австрия.“ Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП и заместник-председател на най-голямата НПО в Европа „Европейско младежко движение“ Ева Паунова по време на среща с представители на Младите европейски федералисти (Швейцария).

Българският евродепутат подчерта важността на професионалните стажове по време на образованието, които позволяват на младежите да развият именно компетенциите, изисквани на работния пазар. „Ключово е стратегически да определим от какви умения има нужда бизнеса и да създаваме именно такива кадри.“

В срещата, провела се в четвъртък, 3 септември 2015 г., взе участие и генералният секретар на организацията Паскал Граф. Сред останалите темите на дискусията бяха също приоритетите на българския евродепутат, като дигитализацията, младежкото участие в политическия живот, предприемачеството и подкрепата за малкия бизнес.

Достъпът до качествено образование в ЕС и в България е кауза, на която Паунова поставя важен акцент в дейността си. През април 2015 г. заедно с евродепутати от различни политически семейства, организации и компании, тя даде старт на инициативата Образование България 2030. Визията на алианса е България да бъде модерна държава, където чрез качествено образование да се изграждат активни и отговорни личности.