Евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП взеха участие в VI Зимен университет на МГЕРБ в Сандански

Европейската комисия водена от Юнкер наложи темпо, което може да се сравнява с темпото на Бойко Борисов. Благодарение на това темпо  се промени отношението на хората към Европейския съюз към по-добро. Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Владимир Уручев.  Той обобщи, че приоритет в работата на ЕС  е развитието на сектор енергетика. „Европейският енергиен съюз дълго време набираше сила, за да излезе с единен документ. Идеята е всички европейски държави да могат да се възползват от градените политики. Имаме един пазар, но нямаме единен енергиен пазар. Това трябва да се случи“, категоричен беше  Уручев.

„Настояваме във всички доклади да влезе формулировката за недискриминация на хората от Македония, заявяващи български етнически произход“, каза Андрей Ковачев.  Той допълни, че историята трябва да бъде базирана на фактите. Д-р Ковачев бе категоричен, че България не иска да спира европейската интеграция на Македония. „Ние не сме против присъединяването на Македония или на която и да е друга държава от Западните Балкани. Напротив, ние смятаме, че това ще допринесе за стабилността на целия континент и е в наш интерес тези държави да станат в обозримо бъдеще членове на Европейския съюз. Това може да стане само ако междусъседските проблеми бъдат задоволително решени“, коментира още той.

Ева Паунова заяви, че светът постоянно създава иновации, но рядко са политически. „Европейския съюз обаче  е една успешна политическа иновация. Ние успяхме да създадем един политически съюз, от който получаваме повече отколкото даваме“, коментира Ева Паунова. Тя обясни, че ЕС е  сложен механизъм. „Имаше кризи, през които преминавахме, но след всяка криза се излиза с по-добра вътрешна механика и се създава повече енергия за гражданите. Енергията идва от индивидуалните двигатели на всички нас – от хората, които могат знаят и искат“, коментира тя.   Ева Паунова призова младежите от ПП ГЕРБ да бъдат активни  и да работят, за да активират останалите двигатели на обществото, каквито са младите хора. „Бъдещето на България зависи от енергията на всеки един от нас. Когато нашата енергия е много по-голяма, ние ще даваме енергия на Европа“, посочи Паунова.

Евродепутатът Андрей Новаков изрази задоволството си от  увеличението на средствата от ЕС, които са отделени за подкрепа на младежката заетост. „Това е инструмент, от който трябва да се възползваме младите, сумата заделена за младежка безработица е в размер на 56 млн. евро. Програмата е насочена за хора до 25 години, които нито учат, нито работят. И аз ще бъда изключително доволен, ако европейската солидарност достигне до повече млади хора“, подчерта още Новаков.