Евродепутатите от ГЕРБ с престижни европейски признания

Евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова и Андрей Новаков бяха избрани от престижното списание Форбс в първата по рода си селекция „30 под 30 години“ за цяла Европа. Те са отличени в категорията „Политика“. Списъкът включва млади хора, които трансформират бизнеса, технологиите, финансите, медиите и културата в Европа. Това се случи само седмица след като бяха обявени номинациите на колегите им Мария Габриел и Емил Радев за ежегодните награди „Евродепутат на годината“.

 

Форбс определя Ева Паунова като поддръжник на предприемаческата култура, малкия и среден бизнес и образованието и напомня, че тя е сред основоположниците на надпартийното обединение за качествено образование в България „Образование България 2030“. В резюмето за избирането на Андрей Новаков от списанието подчертават, че той е най-младият евродепутат в Европа и активно работи в сферата на регионалното развитие, плана „Юнкер“, младежката заетост и мобилност, както и бюджета на ЕС.

 

В наградите, организирана от списание „Парламент“, председателят на българската делегация в ЕНП и зам. председател на Групата на ЕНП Мария Габриел е отличена в категория „Развитие“ поради изключителния си глас и принос към усилията на Европейския съюз в сферата на международното развитие. Номинацията на Емил Радев е в категорията „Хуманно отношение към животните“. Той инициира създаването на зоо-полиция в България.

 

Същевременно, евродепутатите Андрей Ковачев и Владимир Уручев отбелязват успехи в други сфери. Освен че е българинът, достигнал най-висока позиция в ЕП, ставайки квестор и член на председателството на институцията, г-н Ковачев е едно от най-припознаваните лица в Брюксел по темите външна политика и здравеопазване. В същото време Владимир Уручев е един от „строителите“ на енергийния съюз в Европа – един от ключовите проекти на Съюза, който цели да обезпечи сигурна и устойчива енергия на достъпни цени за Европа и нейните граждани.

 

„България все по-често бива припозната на континента ни за своите усилия и експертиза. Благодарим на изданията Форбс и Парламент, защото с тези признания дават надежда, че в Европа имаме сили и талант да се справим с предизвикателствата в Европа. С голяма част от другите отличени колеги си сътрудничим по различни инициативи и проекти“, коментираха евродепутатите от ГЕРБ.